10 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik dengan Teks untuk Android, Jadikan Foto Lebih Cantik!

Tidak hanya menambah tanda air, aplikasi penyuntingan foto berikut dengan teks terbaik juga dapat menjadikan foto anda lebih menarik di media sosial

Pernahkah anda melihat foto yang anda muat naik di media sosial dicuri dan digunakan oleh orang lain? Pasti mengganggu, geng.

Salah satu cara yang dapat anda lakukan untuk mengelakkannya adalah dengan menambahkan teks ke foto sebagai tanda air melalui aplikasi penyuntingan foto.

Sekiranya anda tidak mahir menggunakan Photoshop, Jaka ada jalan keluar untuk anda. Anda boleh menggunakan beberapa aplikasi penyuntingan foto dengan teks Jaka yang disyorkan berikut.

 • PicSay
 • PixelLab
 • Phonto
 • Teks pada Foto
 • Aplikasi Penyuntingan Foto dengan Teks Terbaik Lain. . .
 • 10 Aplikasi Penyuntingan Foto dengan Teks Terbaik

  Tidak hanya berfungsi untuk memberikan tanda air, aplikasi penyuntingan foto dengan tulisan juga dapat digunakan untuk memberikan gaya a la yang menarik.

  Dalam artikel ini, Jaka akan mengkaji 10 aplikasi penyuntingan foto dengan teks yang paling mudah digunakan dan dapat anda temukan di Google Play Store.

  Daripada anda menunggu lebih lama, lebih baik pertimbangkan artikel berikut!

  1. Font Studio

  Aplikasi cadangan Jaka pertama adalah Font Studio - Teks pada foto & Editor . Aplikasi ini dapat anda andalkan untuk menambahkan teks ke foto.

  Terdapat 100 jenis pilihan fon yang boleh anda buat dalam aplikasi ini. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menambahkan latar belakang yang berbeza pada foto

  Terdapat juga bingkai fitur untuk menjadikan foto anda kelihatan lebih menarik dengan hiasan tambahan. Di samping itu, anda juga dapat mengedit foto dengan menyesuaikan tepu, kontras, kesan kabur, dan sebagainya.

  Muat turun aplikasi Font Studio melalui pautan di bawah:

  Omac2 MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

  2. PicSay

  Cadangan Jaka seterusnya adalah PicSay . Aplikasi penyuntingan foto dengan teks yang satu ini akan menjadikan foto anda kelihatan lebih hidup.

  Terdapat beberapa ciri menarik yang terdapat di PicSay, termasuk menambahkan gelembung kata, tajuk, grafik, dan kesan pada foto.

  Anda boleh memuat turun dan memasang aplikasi PicSay secara percuma. Tetapi, jika anda mahukan lebih banyak pelekat, jenis fon, dan kesan, anda boleh membeli PicSay versi Pro dengan harga Rp 20.000 .

  Muat turun aplikasi PicSay melalui pautan di bawah:

  Shinycore DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

  3. PixelLab

  PixelLab menawarkan lebih banyak daripada penyuntingan teks. Aplikasi penyuntingan foto dengan makalah ini juga dapat mengubah latar belakang atau foto latar, membuat meme, bahkan menggambar.

  Ciri-ciri yang terdapat dalam aplikasi ini termasuk, Teks 3D dengan lebih dari 100 pilihan fon, kesan emboss, penambahan pelekat, dan sebagainya.

  PixelLab telah dimuat turun oleh lebih daripada 10 juta pengguna android dan mempunyai penilaian 4+ di Google PlayStore. Sangat disyorkan untuk anda mencuba, deh!

  Muat turun aplikasi PixelLab melalui pautan di bawah:

  MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pemegangan Aplikasi Pengimejan

  4. Phonto

  Aplikasi penyuntingan foto dengan teks yang disebut Phonto juga dapat menjadi pilihan anda. Selain menyediakan lebih dari 200 jenis fon, aplikasi ini juga membolehkan anda memasang fon lain.

  Cara menggunakannya sangat mudah. Selepas anda memuat turun aplikasi ini di Google PlayStore, anda mengetuk ikon sisipan gambar yang terletak di kanan atas skrin.

  Selepas itu, anda boleh mula menambahkan teks dalam foto menggunakan ikon pensil. Anda juga dapat menyesuaikan kedudukan teks, mengubah jenis huruf, ukuran, warna, jarak, bayangan, goresan, dan sebagainya.

  Muat turun aplikasi Phonto melalui pautan di bawah:

  MUAT TURUN Youthhr Aplikasi Foto & Pengimejan

  5. Teks pada Foto

  Seterusnya adalah aplikasi penyuntingan foto dengan teks yang disebut Text on Photo . Aplikasi ini mempunyai banyak ciri tetapi cukup mudah untuk anda gunakan.

  Teks di Foto menyediakan banyak pilihan untuk menambahkan teks ke foto. Anda boleh mengedit teks pada foto, mengubah warna teks, mengubah warna latar belakang foto, dan banyak lagi.

  Aplikasi penyuntingan tulisan yang menarik ini mendapat penilaian 4.4 di Google Play Store dan telah dimuat turun oleh lebih dari 1 juta pengguna Android. Aplikasi yang dibuat oleh PhotoAppWorld.com ini boleh dimuat turun secara percuma.

  Muat turun aplikasi Teks pada Foto melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Foto & Pengimejan PhotoAppWorld.com MUAT TURUN

  Aplikasi Penyuntingan Foto dengan Teks Terbaik Lain. . .

  6. Tambahkan Teks pada Foto

  Add Text on Photo adalah aplikasi yang mempunyai tipografi yang sejuk dengan pelbagai jenis tulisan. Aplikasi yang dikembangkan oleh Gabo Apps menawarkan lebih daripada 800 jenis fon.

  Pelbagai ciri yang dimiliki oleh Add Text on Photo diringkaskan dalam aplikasi keren kecil. Tidak perlu risau memori telefon bimbit anda akan penuh.

  Tambah Teks pada Foto telah dimuat turun oleh lebih daripada 1 juta pengguna dan mendapat penilaian 4.8 di Google PlayStore. Jadi, tunggu apa lagi, geng?

  Muat turun aplikasi Tambah Teks pada Foto melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Foto & Pengimejan Gabo Apps DOWNLOAD

  7. Makmal Font

  Di nombor 7, ada aplikasi penyuntingan foto dengan tulisan terbaik yang disebut Font Lab . Aplikasi ini dapat menjadikan gambar anda kelihatan lebih vintage dan artistik.

  Menyediakan lebih dari 280 fon keren secara percuma, Makmal Font juga tidak hanya memberikan huruf Latin. Terdapat bahasa Rusia, Arab, Korea, Jepun, Cina, dll.

  Oh ya, selain menambahkan teks pada foto, Font Lab juga mempunyai 270 pilihan pelekat comel yang dapat anda tambahkan ke foto anda.

  Muat turun aplikasi Font Lab melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Foto & Pengimejan Foto DOWNLOAD

  8. PicLab

  Sekiranya anda mencari aplikasi penyuntingan foto dengan teks serba boleh, PicLab boleh menjadi yang anda cari. Aplikasi ini menawarkan pelbagai ciri yang akan memudahkan hidup anda.

  Aplikasi yang dikembangkan oleh We Heart It mempunyai pelbagai ciri keren lain, seperti grafiti, saringan, kesan, dan lain-lain.

  PicLab mempunyai penilaian 4.7 bintang daripada 600 ribu orang. Selain itu, aplikasi ini juga telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali di Play Store.

  Muat turun aplikasi PicLab melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Foto & Pengimejan Roberto Nickson DOWNLOAD

  9. Cymera

  Suka mencari gambar keren dan petikan motivasi di Tumblr ? Ada berita baik untuk anda, di sini! Kini anda boleh membuat gambar gaya Tumblr anda sendiri menggunakan aplikasi Cymera .

  Menawarkan banyak penapis keren, aplikasi penyuntingan foto ini dengan teks juga menawarkan 15 jenis fon yang berbeza. Foto anda dijamin lebih halus seperti foto di Tumblr, deh!

  Tenanglah, anda tidak perlu mengeluarkan wang untuk menggunakan aplikasi yang telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali ini.

  Muat turun aplikasi Cymera melalui pautan di bawah:

  Aplikasi Komunikasi Foto & Pengimejan SK DOWNLOAD

  10. PicsArt

  Aplikasi penyuntingan foto yang disyorkan terakhir dengan teks Jaka ialah PicsArt . PicsArt adalah aplikasi terbaik di antara semua yang ada dalam senarai ini.

  PicsArt dilengkapi dengan lebih daripada 3000 alat yang menjadikan gambar dan teks dalam foto anda lebih menarik. Anda juga boleh memperbaik foto anda yang berkualiti rendah.

  Di samping itu, terdapat begitu banyak pilihan jenis teks yang unik. Anda boleh menyesuaikan jenis tulisan yang anda pilih dengan tema foto anda.

  Muat turun aplikasi PicsArt melalui pautan di bawah:

  PicsArt MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

  Itulah 10 aplikasi penyuntingan foto dengan teks terbaik yang disyorkan oleh Jaka. Anda boleh memilih salah satu aplikasi di atas mengikut citarasa dan keperluan anda.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruangan yang telah disediakan, ya!

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Penyuntingan Foto atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan